Skadedyr

skadedyr_850x567

Sådan kommer du af med mindre skadedyr 

Hvis der først har sneget sig mindre skadedyr som bananfluer eller myrer ind i et hjem, er det vigtigt at handle hurtigt og effektivt. Der findes mange forskellige slags skadedyr og derfor også mange forskellige metoder til udryddelse. Her har vi samlet et par råd til, hvordan I kan komme de mest almindelige og ufarlige skadedyr til livs.

Du kan desuden læse om, hvordan vi behandler skadedyr hér.

Husk, at I skal tilkalde en professionel skadedyrsbekæmper, hvis I døjer med senge- eller væggelus, rotter, flagermus, hvepse eller lignende. Du er altid velkommen til at kontakte Skadeservice Danmark på tlf 70 112 112 for gratis rådgivning.

Bananfluer
Bananfluer har fået deres navn fra deres livret – overmoden eller gæret frugt. Den bedste forebyggelse mod bananfluer er derfor at sørge for, at der er rent og ryddeligt i køkkenet. Især gammel frugt, syltetøjsglas, åbne vin- og ølflasker, brugte karklude og skraldespande kan blive misforstået som en invitation til de sukker- og gærelskende fluer. Klik hér for at se, hvordan du kan lave en effektiv fælde til bananfluerne.

Myrer
For at forebygge et myreangreb skal du forhindre deres adgang til madrester – især sukkerholdige produkter. Er myrerne allerede flyttet ind i huset eller haven, skal du først og fremmest finde myreboet. Når du har fundet den, kan du nemt og effektivt udrydde myrerne ved at hælde kogende vand direkte ned i tuen. Gentag processen flere gange, da det som regel ikke er nok med en enkelt omgang for at udrydde myrerne.

Hvis myrerne har slået sig ned indendørs, er det ikke altid muligt at hælde kogende vand i myreboet eller overhovedet at finde det, da det f.eks. kan være under gulvet. I stedet kan du lave en blanding af 1 spiseske kartoffelmel, 1 teske bagepulver og en spiseske flormelis, som du strør på myrernes rute. Sukkeret vil tiltrække myrerne, men myrer kan hverken tåle kartoffelmel eller bagepulver og vil derfor dø efter indtagelse af blandingen.

Hvis disse metoder slår fejl, kan du prøve med myregift eller myrefælder. Vær dog opmærksom på, om andre i huset, som f.eks. børn eller kæledyr kan være i fare for at indtage giften.

Sølvfisk
Sølvfisk er uskadelige for mennesker, men de kan alligevel være et problem, hvis de findes i et større antal.
De lever typisk på badeværelset, da de har optimale levebetingelser i miljøer med megen fugt og varme. Derfor er det bedste middel mod sølvfisk ganske enkelt regelmæssig udluftning og rengøring.

Vær ekstra opmærksom på at støvsuge grundigt ved fodlister, da de ofte lever i sprækker. Hvis du har et vedvarende problem med sølvfisk, kan det skyldes fugtproblemer i din bolig, og du bør derfor undersøge problemet nærmere.

Dræbersnegle
Dræbersnegle er en velkendt plage for mange haveejere. Det er muligt at forebygge mængden af dræbersnegle til en vis grad ved at indsamle deres æg. Du kan finde de ca. fire millimeter lange hvide, runde æg i haven fra juli til november. Vær opmærksom på, at det er nemt at forveksle æggene med æg fra andre sneglearter, som er gode for havens økosystem.

Der findes mange måder at aflive dræbersnegle på, men følgende anses for at være en af de mest skånsomme. Lav en såkaldt ’ølfælde’ ved at grave en afskåret mælkekarton eller skål ned i jorden, således at kanten rager lidt op. Dæk herefter bunden af beholderen med et lag mørk øl.

Øllet skal ikke stå for højt, da dræbersneglene ellers kan drukne, hvilket er smertefuldt for dem. Når dræbersneglene er gået i ølfælden, kan du aflive dem hurtigt og effektivt ved at hælde kogende vand udover dem.

Yderligere information:
Du er altid velkommen til at kontakte Skadeservice Danmark for bekæmpelse af skadedyr, hvis du skulle have spørgsmål eller opgaver, vi kan være behjælpelige med.

Kontakt os venligst på tlf. 70 112 112, eller mail kundeservice@skadeservice-danmark.dk.