Fugtproblemer

fugtproblemer_850x567

Kom problemer med fugt i huset til livs

Når vejret skifter og vi går en mere regnfuld sæson i møde, kan der samtidig opstå usædvanlig meget fugt i kælder og andre steder i hjemmet. Det er især mørke rum i huset som eksempelvis kælderen og loft, der ofte er mere udsat for vejr og vind, hvor der er størst risiko for ophobning af fugt. Hvis andre rum i hjemmet bruges til opbevaring eller tørring af tøj, kan det også være en god idé at sikre disse mod fugt, da fugtniveauet her ofte er højt og giver yderligere risiko for udvikling af skimmelsvamp. Vi har samlet et par gode råd mod fugtophobning i denne type rum i hjemmet.

Mindre fugtproblemer
Fugt i hjemmets kælder kan komme fra den omkringliggende jord, når det regner og der er fugtigt i vejret, men du kan tage et par nemme forbehold, så fugten ikke sætter sig og udvikler skimmelsvamp.

  • Opbevar ting i plastikkasser, så de ikke står direkte på jorden. Undgå at bruge trækasser til opbevaring, da det suger fugten til sig.
  • Stil ikke ting direkte op ad væggene, så der ikke er luft mellem væg og genstande.
  • Hvis der er vinduer i rummet, kan du modvirke samling af fugt ved at lufte ud regelmæssigt.
  • Sørg også for at rengøre regelmæssigt, da dette modvirker udvikling af skimmelsvamp.
  • Hvis du ofte hænger vasketøj til tørre indenfor, kan du med fordel begynde at benytte have eller baggård, når vejret tillader det. På den måde er du ved til at formindske ophobning af kondens og fugt i hjemmet.


Større fugtproblemer
I rum som eksempelvis kælderen, hvor risiko for fugt er større, kan det være en fordel at leje en affugter hos Skadeservice Danmark, der også rådgiver om brug af denne. Hvis der er radiatorer i kælderen, kan det også betale sig i længden at indstille temperaturen til lav, jævn varme i de koldeste måneder. Den lave varme har en positiv effekt, hvis du oplever fugtige kældervægge.

Til mere omfattende fugtproblemer, kan det være nødvendigt at rådgive sig hos en fugtspecialist, så den rigtige behandling bliver taget i brug.

Fugt i hjemmet er svært at undgå fuldstændigt, men der er er store fordele i at modvirke det så vidt muligt, så der ikke senere udvikles svamp.

Yderligere information:
Du er altid velkommen til at kontakte Skadeservice Danmark, hvis du har brug for flere informationer. Vi sidder klar døgnet rundet på tlf. 70 112 112.